Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Descoperirea care schimbă tot ce știam despre originea vieții

16 mai. 2017,, 00:00   Externe
4192 0

A fost descoperită cea mai veche urmă a vieții pe Pământ, în podișurile din Australia.


Descoperirea ar putea schimba radical teoria privind originea vieții: s-ar putea să fie falsă ipoteza că viața s-a dezvolat în ocean și ulterior s-a adaptat pe uscat.

Perioada în care savanții știu sigur că a existat viață pe uscat ar putea fi extinsă cu 500 de milioane de ani în urma descoperirii făcute de oamenii de știință de la Universitatea din Sydney.

"Ar putea avea implicații cu privire la originea vieții în izvoarele fierbinți de pe uscat, mai degrabă decît mult discutata idee că viața s-a dezvolat în ocean și ulterior s-a adaptat pe uscat", a spus Tara Djokic, autorul principal al studiului publicat în revista Nature Communications.

Locul unde au fost găsite mineralele create de microbi este un rezervor de ape fierbinți din regiunea australiană Pilbara.

Oamenii de știință cred că descoperirea ar putea influența și modul în care sînt căutate urmele de viață pe planeta Marte, dat fiind că solul din regiunea Pilbara are caracteristici asemănătoare cu anumite zone de pe Marte, potrivit simplegade.ro.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?