Sturza către Ghimpu: Nu e prea scumpă participarea dumneavoastră la guvernare?

Sturza către Ghimpu: Nu e prea scumpă participarea dumneavoastră la guvernare?

Reabilitarea drumurilor, care trebuia să devină una dintre realizările guvernării după 2009, s-a transformat într-un dezastru, susține fostul premier Ion Sturza, citat de NOI.md.

Anume acest sector, potrivit lui, a devenit „un apogeu al incompetenței, al haosului și al corupției”  în Moldova, iar vina pentru această situație o poartă Guvernul, de rînd cu miniștrii liberali.

Potrivit fostului demnitar moldovean, sub paravanul „istoriei de succes”, Republica Moldova a contractat credite în sumă de 293 de milioane de euro pentru 13 proiecte de reabilitare a drumurilor, iar astăzi toate sînt executate cu mari deficiențe și întîrzieri.

„Incompetența funcționarilor, dar și lăcomia lor vor deveni studiu de caz în manualele de rele practici: de la planificare, proiectare pînă la implementare! La mijloc e și contribuția reprezentanților PL de la Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor (MTID), care s-au făcut a uita că politica nu e un «sabantuicik» între cumetri și prieteni, pe banii poporului, la pachet cu corupția nestăvilită… Vinovați de acest dezastru se fac toți – Guvernul, MTID, Administrația de Stat a Drumurilor, instituțiile financiare internaționale (în mod special BERD), dar și contractorii, ultimii fiind «atent selectați», sub controlul finanțatorilor. Dubios, nu?”, se întreabă Sturza.

Omul de afaceri susține că schemele puse în aplicare funcționează foarte simplu. Companiile oferă costul de executare solicitat, iar ulterior, în loc de specialiști și utilaje, aceștia «mobilizează» avocați pentru a schimba condițiile contractului și prețul de executare a lucrărilor. În opinia lui, în urma acestor escrocherii calitatea lucrărilor executate și a materialelor folosite este mult sub nivel, iar acest lucru se vede cu ochiul liber, remarcă el.

„Șobolanii moldoveni, după ce stăpînii au luat caimacul, «ciupesc», neobrăzat și pe față, din «subcontractori», un sport preferat la MTID. O estimare «din avion» arată că pentru a termina lucrările începute, va fi nevoie de minimum cinci ani și de încă vreo 100 de milioane de euro! Dacă luăm în calcul cele întîmplate la Banca Națională a Moldovei, la Primăria Chișinău, nu e prea scumpă participarea dumneavoastră la «guvernare», domnule Ghimpu?”, a adăugat Sturza. 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu10 comentari

Stas 31 mai. 14:36

Наши чиновники как получают денюшку, с начало в спешке распиливают их, а потом уже локти кусают и думают как хоть какие-то дороги построить, чтобы отчитаться. С такими .... мы далеко не уйдем.

o turma de hoti si magari cu 17 mai. 09:00

o banda de hoti si magari cuo competivitate OOOOO stiu numai sa FURE si nu sa CONSTREASCA ceva in afara de palate hotesti!

Ваня 16 mai. 12:09

Тебе ,Стурза,предложили стать премьером, чего отказался? Мелкая ......
от ДПМ ты!!!

Ivan 16 mai. 11:47

Numirea miniștrilor și împărțirea ministerelor după criteriul de partid, ne-a adus la cea ce avem-guvernare necompetentă, lacomă, fără de nici o responsabilitate. Peste tot, în toate domeniile predomină cumătizmul, nănășizmul, apartinența partiinică, și nu numai bunul simț de a face ceva cît-decît pentru a urni carul din loc. Iar succesele cu care se laudă guvernanții în gura mare, nus decît niște vorbe goale, care numai irită lumea și provoacă la oameni pur și simplu dezgust.

АПОСТОЛ ! 16 mai. 01:02

О , ВОРЬЁ ВОНЮЧЕЕ !

Валентин 15 mai. 18:45

ПОРА УЖЕ ДАВНО ГНАТЬ В ШЕЮ И СИЛОЙ ДОЛОЙ НЫНЕШНЮЮ ВЛАСТЬ СО СВОИХ ПОЛНОМОЧИЙ,ЕСЛИ ЭТА ВЛАСТЬ НЕ ХОЧЕТ САМА ДОБРОВОЛЬНО ПОКИНУТЬ АРЕНУ ПРАВИТЕЛЬСТВА И ПАРЛАМЕНТА!!!!!СКОЛЬКО ЕЩЁ МОЖНО ТЕРПЕТЬ ЭТОТ ПОЛИТИЧЕСКИЙ ХАОС И БЕСПРЕДЕЛ????????????????????

Realist 15 mai. 13:15

Mda... Din 2009 Filat si-a batut joc de tara asta cum a vrut!

Ionica 15 mai. 12:42

Ghimpu si el trebuie arestat. Oameni buni, ghinditi-va, cit rau ne-au mai facut, noua liberalii cu hotiile lor.

Serafim 15 mai. 12:24

DA CE POATE VREȚI SA PLATIȚI CITE CEVA DL STURZA?

Boris 15 mai. 11:59

Si asta zice premierul calos, care dadea salariile in vodca, iar fabricile de conserve le-a vindut.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load