Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Victoria excelentă din Monza îl ridică pe Thed Björk în clasamentul WTCC

14 mai. 2017,, 10:10   Ştiri Auto
1470 0

Thed Björk a câștigat cursa principală FIA World Touring Car Championship (WTCC) la Monza, ridicându-se pe locul doi în clasamentul campionatului Învingătorul cvadruplu al Campionatului Suediei la curse autostrada-inel (STCC) a câștigat pole-pozition și a stabilit un nou record al turului, depășindu-l pe rivalul său principal Tyag Monteyra din echipaHonda. Acest rezultat a redus diferența dintre piloți de la 18 la 13 puncte în clasamentul general al campionatului.
«A fost una dintre cele mai frumoase victorii ale mele. În timpul cursei eram calm, nu aveam nici o îndoială, că pot ajunge primul. Toată echipa noastră e fericită, căci a contribuit fiecare participant. Cred că am făcut ceea ce trebuia să facem », – și-a comentat rezultatul Thed Björk.
Pentru sportivul olandez Nicky Catsburg prima cursă a fost grea – din cauza deteriorării splitterului frontal membrul echipei Volvo a ajuns la finiș al optulea. Astfel, în clasamentul general Catsburg este al treilea, după coechipierul lui Thed Björk . În cea dea doua cursă el și-a îmbunătățit rezultatul, fiind al patrulea. Astfel, în clasamentul general Catsburg este al treilea, după coechipierul Thed Björk «Sunt puțin dezamăgit de rezultatul meu. Ar fi trebuit să obținem un succes mai mare, mai ales că Thed a demonstrat că avem șanse să învingem. Dar o mică coliziune în prima cursă a provocat o deteriorare. Cursa a doua a fost mai bună, însă tot nu am reușit să înfrunt toți trei adversari care mă depășeau. Trebuie să analizăm situația și să înțelegem de ce nu am evoluat mai bine, dar la general vorbind pentru echipă a fost o cursă reușită », – a spus Nicky Catsburg.
Ziua a fost complicată și pentru Nestor Girolami, care a abandonat prima cursă de pe poziția trei din cauza deteriorării suspensiei/spate. Dar în cea dea doua argentinianul și-a demonstrat toată încăpăținarea în lupta cu Norbert Micelis, care a luat locul 5 cu un avantaj de doar 0,001 secunde.
«Prima cursă m-a dezamăgit, însă coliziunile fac parte din cursele auto. Cu regret, în rezultatul incidentului s-a întâmplat ceva cu suspensia. A doua cursă a fost așa cum ne-am dorit-o și sunt fericit că al trecut linia al cincilea, exact în fața lui Norbert. Am pierdut niște puncte, dar mai avem în față multe curse și cred că voi ocupa pozițiile precedente», – s-a destăinuit Néstor Girolami.
Zilele de odihnă la WTCC în legendarul Monze (Italia) au adus echipei Polestar Cyan Racing pole-pozition –un nou record și victoria în cursa de bază, poziția de lider în cursa suplimentară MAC3, fapt care a făcut posibil un avantaj în fața Honda la campionatul producătorilor și sporirea punctajului până la 14.
«Am pus mari speranțe în aceste zile de odihnă, deși în rezultat ele au fost mult mai complexe decât ne-am închipuit. Dar plecăm cu câteva victorii și poziția de lider printre producători. Este un rezultat fantastic, care a devenit posibil grație eforturilor fiecărui membru al echipei», – a menționat șeful direcției auto al companiei Polestar, Alexander Murdzevski Schedvin.
Următoarea etapă WTCC va fi cursa din Ungaria la 13-14 mai.

Informații suplimentare pe site-ul – wtcc.polestar.com.

Etapa italiană WTCC Race of Italy
Speedway: Autodromo Nazionale Monza
Rezultate:
Cursa unu
1 Tom Chilton Citroën C-Elysée 9 ture
2 Rob Haff Citroën C-Elysée +0.329 с
3 Tyagu Monteyru Honda Civic +2.630 с
4 Thed Björk Volvo S60 +6.793 с
5 Esteban Gerreri Chevrolet Cruze +6.899 с

8 Nicky Catsburg Volvo S60 +18.067 с
14 Néstor Girolami Volvo S60 +5 ture

Cursa doi
1 Thed Björk Volvo S60 12 ture
2 Tyagu Monteyru Honda Civic +2.174 с
3 Rob Haff Citroën C-Elysée +2.779 с
4 Nicky Catsburg Volvo S60 +3.269 с
5 Néstor Girolami Volvo S60 +6.180 с

MAC3
1 Volvo 3:53.448
2 Honda +2.004

Clasamentul Campionatului
Piloții
1 Tyagu Monteyru Honda Civic 85 puncte
2 Thed Björk Volvo S60 72 puncte (-13)
3 Nicky Catsburg Volvo S60 50 puncte (-35)
4 Norbert Micelis Honda Civic 46 puncte (-39)
5 Tom Chilton Citroën C-Elysée 44 puncte (-41)
5 Esteban Gerreri Chevrolet Cruze 44 puncte (-41)

7 Néstor Girolami Volvo S60 39 puncte (-46)
Producători
1 Volvo 198 puncte
2 Honda 184 puncte (-14)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?