Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Macron, în costum de 450 de euro la învestirea sa. Ce a purtat soția lui

15 mai. 2017,, 09:39   Externe
3405 0

Noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, a purtat la ceremonia de învestire în funcție un costum care costă 450 de euro.

Într-un eveniment grandios, ca cel de duminică, cel mai tînăr șef de stat francez (39 de ani) a ținut să ofere asistenței o impresie de modestie personală, într-o încercare aparentă de a se diferenția de politica „bling-bling” (șic).

În ceea ce o privește pe soția celui mai tînăr președinte al Franței, Brigitte Macron, ținuta pe care aceasta a ales să o poarte a fost împrumutată chiar de Prima Doamnă a Republicii, de la casa de modă Louis Vuitton.

Dezvăluirile au fost făcute de membrii echipei celui de-al 25-lea șef de stat francez.

De asemenea, Macron a ales să meargă într-un jeep militar, și nu într-o limuzină civilă, în drumul către Arcul de Triumf, unde a stat în ploaie, fără palton sau umbrelă, pentru a aduce un tribut la mormîntul soldatului necunoscut.

Mai apoi, a dat mîna cu susținătorii săi, pe Champs Elysees, nu departe de locul unde, în aprilie, un polițist a fost împușcat, notează Reuters.

Cîndva favorit în cursa prezidențială din Franţa, rivalul conservator al lui Macron, Francois Fillon, a fost protagonistul unor scandaluri financiare, în timpul campaniei electorale legate de primirea a două costume personalizate, în valoare de aproximativ 13.000 de euro, de la un om de afaceri bogat, scrie zf.ro.

Pentru că sondajele de opinie au dovedit că onestitatea se numără printre calitățile admirate de către alegătorii francezi la un președinte, alegerea ținutei lui Emmanuel Macron pare, de asemenea, să transmită un semnal că va fi diferit de predecesorii săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?