X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Moldova va fi dezvoltat ,,turismul nostalgic,, dedicat diasporei (FOTO)

13 mai. 2017,, 20:30   Societate
6751 0

Biroul relații cu diaspora (BRD) a lansat consultările privind elaborarea și implementarea planului de acțiuni dedicat diasporei privind dezvoltarea turismului nostalgic în Republica Moldova.

Dezvoltarea turismului nostalgic face parte din planul de acțiuni pentru anii 2016 – 2018 privind implementarea Strategiei Naționale „DIASPORA 2025”, iar termenul turism nostalgic se referă la revenirea membrilor diasporei, stabiliți definitiv peste hotare, la locurile de baștină a copilăriei lor sau a părinților.

Astăzi, în cadrul celei de-a doua ședință de lucru, șefa BRD Olga Coptu a reiterat rolul important al diasporei în promovarea Republicii Moldova peste hotare, inclusiv în dezvoltarea turismului național.

Menționăm că în cadrul ședinței de astăzi au fost discutate două subiecte:

1. Pe termen lung: elaborarea și implementarea unui plan de acțiuni dedicat diasporei în contextul dezvoltării turismului nostalgic;

2. Pe termen scurt: elaborarea unui nou program pentru diasporă „Dor de Moldova”, care presupune implicarea diasporei în promovarea turismului din țară.

Conceptul noului program va include pachete turistice pentru diasporă, ofertele agențiilor de turism și prestatorilor de servicii în domeniu.

Participanții au discutat despre oportunitatea organizării unui atelier cu participarea cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare în cadrul Zilelor Diasporei ( 18 – 20 august 2017) în vederea identificării necesităților și posibilităților de promovare a turismului național.

La cele două ședințe de lucru organizate au participat reprezentanți ai Agenției Turismului, Asociației Naționale pentru Turism Receptor, Organizației Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova și ai agențiilor private de turism receptor.

BRD invită în continuare toate agențiile de turism din țară, precum și persoanele sau comunitățile din diasporă interesate de subiect să vină cu propuneri la adresa de mail: brd@gov.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?