Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Asistent al lui Putin: Răbdarea noastră are limite

13 mai. 2017,, 21:00   Externe
4000 1

Rusia încă mai așteptă ca SUA să restituie proprietățile ei diplomatice, fiind, totodată, dispusă să riposteze, a avertizat consilierul Președintelui rus, Iuri Ușakov.

„Noi sîntem răbdători, considerăm că (fostul președinte american, Barack) Obama a mers la un astfel de truc (privind retragerea proprietății diplomatice ruse) înainte de Anul Nou, care pur și simplu sfidează înțelegerea umană, dar Președintele nostru a reacționat cu calm, cumpătat“, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Cu toate acestea, potrivit lui, Rusia încă în decembrie 2016 a avertizat SUA că „situația trebuie să revină la punctul inițial”. „Dacă acest lucru nu va fi făcut, atunci, desigur, pe ordinea de zi vor apărea unele măsuri de retorsiune din partea rusă“, a specificat Ușakov.

„Îmbunătățirea atmosferei relațiilor bilaterale în mare parte depinde de eliminarea numeroaselor stimulente, create de Washington în ultimii ani. Noi așteptăm, în special, restituirea proprietăților diplomatice ruse închise ilegal înainte de Anul Nou de către fostele autorități americane”, a declarat reprezentantul Kremlinului. El a reamintit că foști oficiali americani „au recurs atunci la expulzarea în masă a diplomaților ruși”.

„Am decis să nu răspundem imediat acestui exces, dar nimeni nu a abolit încă principiul reciprocității în diplomație, asupra acestui lucru a accentuat Președintele Rusiei, imediat după aceste acte revoltătoare ale administrației (ex-președintele american Barack) Obama, despre aceasta a vorbit și (șeful MAE al FR Serghei) Lavrov în timpul vizitei efectuate la Washington pe 10 mai”, a reiterat Ușakov. Consilierul liderului rus a menționat: „Sîntem răbdători, cumpătați, dar răbdarea noastră nu este nelimitată”.

El nu a dat un răspuns clar la întrebarea, cît timp va aștepta Rusia restituirea proprietății diplomatice. „Americanii, după cum a raportat ministrul Lavrov în finalul discuțiilor (cu președintele SUA, Donald Trump), sînt în căutarea unor opțiuni preliminare. Vom vedea care va fi versiunea americanilor, pentru ce sînt pregătiți ei”, a spus reprezentantul Kremlinului. Și a adăugat: „Desigur, ne așteptăm la pași concreți din partea noii administrații americane”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?