Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Promo-LEX constată nereguli în organizarea alegerilor locale

12 mai. 2017,, 17:40   Politică
1853 0

Echipa de observatori ai Promo-LEX constată că funcționarii electorali nu respectă programul de lucru şi permit nedeclararea tuturor fondurilor de campanie de către candidați.

Raportul nr. 1 al Misiunii de Observare a alegerilor locale noi din 14 mai a fost prezentat astăzi, 12 mai, într-o conferință de presă.

Observatorii au constatat cel puțin două cazuri de utilizare a resurselor administrative de către candidați în perioada monitorizată – 14 aprilie-5 mai. Într-un caz este vorba despre candidatul desemnat de PSRM în satul Pervomaisc (r. Căuşeni), iar celălalt de candidatul independent la funcţia de primar în or. Tvardiţa (r. Taraclia). Resursele administrative au fost utilizate prin atragerea angajaților instituțiilor publice în timpul programului de lucru în activităţi de agitaţie electorală, precum şi implicarea reprezentanților autorităţilor publice de nivel ierarhic superior, în timpul orelor de muncă, în activități de promovare.

Tot în perioada monitorizată au fost înregistrate cel puţin trei cazuri care pot fi calificate drept oferire de bunuri şi servicii în campanii electorale. Este vorba despre cîte un caz în cadrul partidelor PSRM, PDM şi PCRM.

Estimările Misiunii de Observare Promo-LEX pentru perioada 14 aprilie-5 mai relevă că cel puțin șase concurenți electorali (PSRM, PCRM, PDM, PL, PPPDA și candidatul independent Corneliu Tuni) au utilizat fonduri de campanie pe care nu le-au declarat în totalitate. Cuantumul total al cheltuielilor neraportate se ridică la cel puțin 24 de mii de lei.

Misiunea de Observare a acoperit toate cele șapte localități unde sînt organizate alegeri ale primarilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?