Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon a discutat cu un grup de diplomaţi subiecte de actualitate

12 mai. 2017,, 16:00   Politică
2468 1

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a discutat astăzi cu un grup de diplomaţi subiecte de actualitate din politica internă şi externă a ţării.

Despre acest lucru el a scris pe pagina sa de Facebook.

„Am avut o întrevedere foarte bună cu ambasadorii Federaţiei Ruse, UE, SUA, Turcia, majoritatea statelor din UE şi CSI, alte ţări prietene ale Republicii Moldova. Discuţiile cu reprezentanţii corpului diplomatic au devenit tradiţionale, astăzi întîlnirea avînd loc într-un format nou", a informat Dodon.

El a menţionat că în cadrul întrevederii "au fost abordate în detaliu mai multe subiecte de actualitate din politica internă şi externă a ţării".

„Astfel, în ce priveşte politica internă, am discutat despre modificarea sistemului electoral, reforma guvernului, referendumul anti-Chirtoacă, dar şi semnificaţia zilei de 9 Mai. Totodată, am trecut în revistă ultimele evenimente din politica externă, inclusiv semnarea memorandumului cu Comisia Economică Eurasiatică, depunerea cererii pentru obţinerea calităţii de membru observator a UEEA, vizitele recente, dar şi agenda Preşedinţiei în domeniul relaţiilor externe, în viitorul apropiat", a remarcat Dodon.

În opinia lui, "acesta este un format de dialog foarte reuşit, deoarece se poate face un schimb de opinii din prima sursă".

Anterior, Igor Dodon desfăşura întrevederi separate cu anumiţi ambasadori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?