Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Arbitru moldovean numit în funcția de instructor internațional de box (FOTO)

12 mai. 2017,, 15:30   Sport
2801 0

După încheierea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Federația Internațională de box (AIBA) a luat măsuri dure pentru a curăța boxul de arbitrajul părtinitor.


După de cizia Comisiei disciplinare, o parte dintre arbitri au fost discalificați și retyrași din arbitraj, au fost aprobate noile Reguli de organizare a competițiilor pugilistice.

Între 2 și 4 aprilie în orașul italian Assizi s-a desfășurat seminarul Instructorilor AIBA pentru pregătirea și recalificarea referi/arbitrilor, cu participarea a 23 specialiști de frunte din 20 de țări ale Europei, Asiei, Americii și Africii în persoana președinților, adjuncților și a unor membri ai comisiilor continentale de arbitri , suprabeghetorilor și ITO, zece dintre care au arbitrat Jocurile Olimpice în anii 2004-2008-2012 .

Arbitrii de categorie internațională pot fi de 5 categorii : 1,2,3 stele, WSB, APB , ei sunt obligați să facă cursuri de recalificare odată la 4 ani.

La seminar a participat reprezentantul Federației de Box din Moldova, președintele comisiei de arbitri Anatolii Kaigorodov – ITO AIBA, referi al luptei finale a supergreilor la Jocurile Olimpice din Beijing, 28 campionate ale Lumii și Europei, deținătorul tuturor categoriilor internaționale de arbitraj (doar trei specialiști de asemenea clasă au participat la seminar).

Susținînd cu succes examenul scris și cel oral, împreună cu colegul său Zurab Tibua din Georgia, el a fost trimis, în perioada 25 -30 aprilie, la Atarau _Kazahstan) la Turneul Internațional al Confederației Asiate de box, pentru a organiza acolo un seminar și examenele pentru obținerea categoriei de 2 stele, la care au participat 19 pretendenți din Kazahstan, Azerbaidjan, China, Indonezia, Iran, Irak, Iordania, Japonia, Makao, Șri-Lanka, Arabia Saudită, Coreea de Nord, Tadjikistan, Kirghizia, Turkmenia și Uzbekistan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?