Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu îl acuză pe Dodon de iresponsabilitate și aruncă săgeți către Sandu și Năstase

12 mai. 2017,, 12:45   Politică
3609 9

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, condamnă comportamentul șefului statului, Igor Dodon, care a salutat suspendarea finanțării UE pentru Moldova, comunică NOI.md.

În opinia lui Candu, asemenea declarații sînt total iresponsabile. „Dl Dodon își manifestă bucuria că eventual UE ar putea opri sau întîrzia finanțarea UE. Este o declarație total iresponsabilă. Amintesc că UE nu ajută Guvernul și guvernarea, dar ajută Republica Moldova și cetățenii ei. Este vorba de proiecte investiționale și a face o astfel de declarație înseamnă să fii împotriva propriilor cetățeni. Precizez că la nivelul UE nu există nicio decizie privind amînarea finanțării”, a spus Candu.

Spicherul a remarcat totuși că vinovați de situația creată se fac liderii PAS și Platformei „DA”, Maia Sandu și Andrei Năstase, care ar exercita presiuni asupra Parlamentului European, cu scopul de a stopa finanțarea pentru Moldova. Candu i-a acuzat pe cei doi politicieni că își trădează propriii cetățeni.

„Se face presiune de către Sandu și Năstase precum au făcut și atunci cu FMI: ca prin intermediul PPE să se amîne decizia ce ține de finanțarea Moldovei. Este o acțiune îndreptată nu împotriva guvernării, dar a cetățenilor. Ei merg la sacrificarea Moldovei și cetățenilor ei pentru a nu admite modificarea sistemului electoral”, a adăugat Candu.

El a mai anunțat că Maia Sandu s-ar fi întîlnit ieri seara cu Grigore Petrenco pentru a discuta despre protestele antiguvernamentale, sugerînd că asemenea cîrdășii ar exista și între Sandu și Dodon.

„Mă întreb dacă nu cumva a fost și o altă întîlnire cu Igor Dodon, pentru a pune la punct această presiune. Reiese că această intenție a Parlamentului European este un foarte bun cadou făcut președintelui de către dna Sandu”, a spus Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?