Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

50 de mii de dolari alocați avocaţilor pentru apărarea intereselor Moldovei

12 mai. 2017,, 13:40   Societate
1253 0

Companiile de avocatură "DLA Piper France" LLP (Franţa) şi BAA "ACI Partners" (Moldova) vor primi 50 de mii de dolari SUA.

Suma va fi alocată drept onorarii pentru a prezenta interesele Republicii Moldova la Curtea de Casaţie de la Paris la examinarea recursului companiei ucrainene "Komstroi" (succesorul de drepturi al SRL "Energoalians" din Ucraina – n.red.) împotriva hotărîrii Curţii de Apel Paris din 12 aprilie 2016.

Hotărîrea a fost luată de Guvern, care a obligat Ministerul Finanţelor să aloce aceste mijloace Ministerului Justiţiei din fondul de rezervă pe măsura prezentărilor documentelor de plată.

Anul trecut Moldova a avut cîştig de cauză în proces. Curtea de Apel Paris a declarat drept ilegală hotărîrea Curţii de Arbitraj din 25 octombrie 2013, potrivit căreia Moldova trebuia să achite o sumă enormă de bani companiei ucrainene pentru neachitarea energiei electrice furnizate republicii în anii '90 ai secolului trecut.

Potrivit Curţii de Apel Paris, atunci procesul s-a desfăşurat cu încălcări şi instanţa de arbitraj nu avea dreptul să pronunţe o asemenea sentinţă.

Decizia Curţii a permis deblocarea conturilor Întreprinderii de Stat "MoldATSA", responsabile de asigurarea zborurilor şi controlului transportului aerian al Moldovei. Conturile au fost blocate cu aproape un an în urmă în Belgia, în baza cererii depuse de "Komstroi".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?