X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Usatîi și-a îndemnat adepții să iasă la proteste

12 mai. 2017,, 12:50   Politică
2717 1

Președintele „Partidului Nostru“ (PN), primarul de Bălți, Renato Usatîi, care se ascunde la Moscova, din cauza cîtorva dosare penale, intentate împotriva sa, în toamna anului 2016, i-a îndemnat pe adepții săi să iasă la protestele din 14 mai de la Chișinău.

El a spus în adresarea sa video, postată pe Facebook, că „principala sarcină a manifestanților este să trezească Moldova“.

„Declar cu responsabilitate că vom susține orice proteste a oricăror formațiuni, dacă acestea sînt îndreptate împotriva regimului oligarhului Plahotniuc. Vom susține toate protestele împotriva escrocheriei cu schimbarea sistemului electoral, în care s-au băgat Igor Dodon (președintele RM - “nota red „) și Partidul lui Socialist. Salut orice acțiuni în acest sens“, a comunicat opoziționistul, care și-a filmat adresarea pe fundalul lotului de pămînt imens și al casei de lux din suburbia Moscovei.

El consideră că Dodon, după ce a acceptat înțelegerea cu Partidul Democrat „a organizat trădarea întregii țări, consolidîndu-i poziția lui Plahotniuc“.

„Pentru aceasta nu poate fi iertat, vor trebui să răspundă pentru toate și Dodon, și Partidul Socialist“, a menționat Usatîi, promițînd că „este gata să se afle toată viața în exil, numai să nu ajungă să facă aranjamente cu regimul aflat la putere și să spună întotdeauna adevărul, verde-n în ochi“.

Liderul PN a comunicat că de săptămîna viitoare primarii din partea Partidului Nostru încep protestele „în teritoriile sale“.

„Apoi va urma protestul nostru mare. Avem dreptul la un protest aparte. La acest capitol PN are multe idei“, a spus Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?