Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Scandal la Eurovision: Favoritul competiţiei, a cîntat în Crimeea

12 mai. 2017,, 01:30   Showbiz
4539 0

O înregistrare video intens partajată pe reţelele sociale şi în media ucrainene pare să-l arate pe solistul bulgar Kristian Kostov cîntînd într-un concert în peninsula de la Marea Neagră în iunie 2014, la trei luni după ce aceasta a fost anexată de Rusia.


Ucraina a interzis deja concurentei din Rusia să intre în ţară pentru că aceasta a cântat în Crimeea.

Un număr de 42 de ţări concurează în acest an la Eurovision, un concurs plin de culoare care în ultimii ani a fost tot mai mult atras în politică. Anul trecut, concurenta ucraineană Jamala a câştigat Eurovision-ul cu un cântec despre deportările tătarilor din Crimeea de către dictatorul sovietic Iosif Stalin.

Kostov, care la vârsta de 17 ani este cel mai tânăr concurent în acest an, va lua parte joi la cea de a doua semifinală cu cântecul său "Beautiful Mess". Finala are loc la Kiev sâmbătă, în faţa unei audienţe de milioane de telespectatori.

Serviciul de frontieră ucrainean susţine că nu avut cunoştinţă, nici el şi nici alte agenţii de securitate, despre vreo vizită a lui Kostov în Crimeea când acesta a intrat în Ucraina pentru a participa la competiţie. "Vom analiza informaţia", a spus purtătorul de cuvânt Oleh Slobodyan.

Slobodyan spune că este posibil ca Kostov să nu fi încălcat legea ucraineană dacă a vizitat Crimeea ca minor şi la o dată la care legea care le interzicea străinilor să intre în teritoriul anexat de Rusia fără permisiunea autorităţilor de la Kiev nu intrase în vigoare.

Într-un comunicat, delegaţia Bulgariei la Eurovision a confirmat faptul că Kostov a vizitat Crimeea "doar pentru câteva ore", când avea 14 ani şi făcea parte dintr-un grup muzical de copii.

Organizatorii competiţiei nu au avut până acum o reacţie la această informaţie.

Anexarea Crimeii a contribuit la colapsul relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina în 2014, notează DPA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?