X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În curînd va începe Campionatul de Fotbal pentru Copii „Euro 2017”

11 mai. 2017,, 15:50   Sport
3119 0

Campionatul de Fotbal pentru copii "Euro 2017" se va desfăşura în Moldova pentru a şasea oară, în perioada 14-21 mai.

Evenimentul este organizat de Centrul de Caritate "Don Bosco", în colaborare cu ambasadele Ungariei, Poloniei şi Italiei în Moldova.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ambasadorul Ungariei, Matyas Szilagyi, a spus că scopul evenimentului este de a susţine copiii din familiile vulnerabile şi de a promova modul de viaţă sănătos.

Ambasadorul Poloniei, Artur Michalski, a amintit că iniţiativa a fost lansată în 2012, cînd în Polonia şi Ucraina se desfăşura Campionatul European de Fotbal. El s-a arătat mulţumit de faptul că aceste competiţii au devenit tradiţionale.

Ambasadoarea Italiei, Valeria Biagiotti, a menţionat că se bucură de contribuția Ambasadei la organizarea turneului şi speră să vadă o concurenţă cinstită.

Reprezentantul Centrului "Don Bosco" a menţionat că evenimentul are mai mult un caracter instructiv decît competitiv. În acest an se va pune accent anume pe respectarea fair-play-ului (joc cinstit – n.red.). De aceea, cei care vor ocupa primul loc, dar pe teren s-au comportat greşit nu vor primi cupa. Meciurile vor fi arbitrate de arbitri profesionişti din cadrul Federaţiei Moldovenești de Fotbal.

La competiţii vor participa circa 150 de copii cu vîrsta de 9-17 ani care nu practică fotbalul profesionist. La ediţia din acest an s-au înscris 18 echipe la trei categorii de vîrstă.

Echipele care vor ocupa primele locuri în fiecare categorie vor primi cupe. De asemenea, va fi oferit un premiu special pentru respectarea fair-play-ului, precum şi pentru cel mai bun golgheter.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?