X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Voronin: Reforma guvernamentală – un populism întîrziat

11 mai. 2017,, 13:40   Politică
2436 3

Intenția guvernării de a reduce numărul de ministere seamănă cu un populism întîrziat, consideră liderul PCRM, Vladimir Voronin, informează Noi.md.

În opinia politicianului, democrații nu au venit cu nimic nou, propunînd optimizarea structurii Guvernului. Mai mult contează cum va fi implementată reforma guvernamentală, decît intențiile enunțate, a spus el.

„La prima vedere această propunere mai mult seamănă cu un populism, cu unul foarte întîrziat. Într-adevăr atîta birocrație, ministere, servicii, subdiviziuni îmi pare că nu mai există nicăieri în lume. E foarte simplu să schimbi și să numești alte ministere, dar este important conținutul acestor modificări, cum va fi reorganizată activitatea Guvernului? De fapt ideea aceasta nouă ne aparține, am fost categoric împotrivă ca în Moldova să fie atîtea ministere”, a declarat Voronin.

Fostul șef de stat a remarcat că dacă această intenție se va dovedi a fi una serioasă, membrii PCRM vor participa activ la elaborarea reformei guvernamentale. „Dacă noi vom fi atrași la discuții constructive, va fi luată în calcul și poziția noastră, nu excludem că vom susține această reformă. Aceasta trebuie făcută cu cap”.
Liderul PCRM și-a reiterat poziția precum că în fotoliile ministeriale trebuie delegați profesioniști, și nu membri de partid.

”Membrii de partid să-și caute de treabă în partid, dar nu să conducă cu ministerele. Vedeți cu ce se termină aceste numiri: corupție, un ministru arestate, al doilea fugărit, al treilea vine în stare ebrietate să-și dea darea de seamă în fața Parlamentului. Chiar așa suntem de nenorociți?”, a ironizat Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?