X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Administrația liceelor „Orizont” ar putea fi schimbată

11 mai. 2017,, 12:40   Societate
2127 0

Ambasadorul Turciei la Chișinău, Hulusi Kilic, spune că administrația liceelor moldo-turce „Orizont” trebuie schimbată.

Mai devreme, și premierul turc Binali Yildirim a anunțat că liceele ar face parte dintr-o grupare teroristă și trebuie închise.

„Prezența profesorilor turci și a acestor școli ne deranjează. Elevii care-și fac studiile aici sînt copiii noștri, de aceea în cazul în care aceste școli vor fi preluate, procesul de învățămînt nu va avea de suferit, iar calitatea studiilor va crește”, consideră șeful misiunii diplomatice turce.

Kilic spune că profesorii turci ai acestor școli „dispersează informații greșită” elevilor.

„Eu rog părinții să nu cedeze provocărilor. Moldova este o țară prietenă pentru noi, de aceea prietenii și dușmanii noștri trebuie să fie comuni. Așteptăm colaborare din partea autorităților”, a mai adăugat ambasadorul.

Amintim că în vizita oficială de două zile în R. Moldova pe data de 5-6 mai, premierul Turciei Binali Yildirim a cerut autorităților moldovene să închidă rețeaua de licee „Orizont”. Potrivit lui Yildirim, școlile ar face parte dintr-o rețea teroristă condusă de clericul Fethullah Gülen, pe care autoritățile turce o acuză de tentativa de lovitură de stat care a avut loc la Ankara anul trecut

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?