X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon explică în ce caz nu va promulga proiectul votului mixt

11 mai. 2017,, 11:15   Politică
4010 2

Șeful statului, Igor Dodon, a discutat cu reprezentanții Comisiei de la Veneția despre modificarea sistemului electoral și inițiativa implementării votului mixt, notează NOI.md.

Demnitarul le-a expus membrilor delegației argumentele sale în defavoarea instituirii votului mixt, propus de Partidul Democrat, pronunțîndu-se pentru trecerea la sistemul mixt.

„În cadrul discuțiilor a fost abordată problema modificării sistemului electoral și împrejurările politice care au dus la propunerea unui sistem electoral mixt. Am reiterat poziția prin care mă expun categoric împotriva sistemului electoral uninominal. Totodată, am menționat că pledez ferm pentru introducerea sistemului electoral mixt”, a punctat Dodon.

Președintele a lansat și un avertisment la adresa coaliției de guvernare, precizînd că nu va promova proiectul de modificare a legislației electorale dacă nu vor fi luate în considerație recomandările Comisiei de la Veneția.

„La definitivarea proiectului de modificare a sistemului electoral de către Parlament urmează să fie luate în calcul recomandările Comisiei de la Veneția. În caz contrar, aprobarea finală și promulgarea de către președinte a acestui proiect de lege va fi problematică”, a conchis Dodon.
Precizăm că o delegație Comisiei de la Veneția se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 9-11 mai. Experții au abordat problematica modificării sistemului electoral atît cu reprezentanții guvernării, cît și cu cei ai opoziției. Avizul Comisiei pe marginea inițiativei cu privire la votul mixt, propus de socialiști, va fi publicat la începutul lunii iunie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?