Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PL renunță? Ghimpu: Îmi pare că nimeni din PL nu va mai dori să ia vreun minister

11 mai. 2017,, 08:10   Politică
7082 11

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, consideră că după reformarea actualului Guvern, niciun membru al formațiunii sale nu va dori să stea în fruntea unul minister.

Declarațiile au fost făcute după întîlnirea PL cu delegația Comisiei de la Veneția.

Ghimpu a comentat reforma propusă de PD, despre care PL mai devreme a spus că o susține necondiționat. „Azi e propusă de PD, ieri a fost propusă de PL. Noi de fiecare dată am propus reducerea ministerelor, și în această coaliție. Dacă PD își asumă o reformă atît de complicată... Noi sîntem pentru reforme făcute capital. Vom discuta în coaliție și vom vedea”, a comentat Ghimpu.

Dacă acum PL are în conducere patru ministere, dintre care două au rămas fără miniștri, Ghimpu spune că în Guvernul reformat s-ar putea să nu mai fie nici un minister liberal.

„Nu știu cum o să fie definitiv, dar îmi pare că la noi nimeni nu va vrea să mai ia niciun minister. Iată mă tem să nu ne trezim cu blocarea drumului în toată țara, pentru că s-au luat de nu știu ce acolo. Cum să-ți asumi actul guvernării, să răspunzi în fața cetățenilor, iar ministrul să fie ca o șopîrlă, mîine să plece. În loc să lăsăm pomul să crească și să dea roade, noi tăiem și sădim altul”, a afirmat Ghimpu.

Amintim că ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a fost demis prin decretul lui Igor Dodon, avînd în spate, însă, și un conflict cu Mihai Ghimpu. Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție. PL mai deține șefia ministerelor Educației și Mediului, conduse de Corina Fusu și Valeriu Munteanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?