Sindicatele: Decizia Parlamentului privind modificarea sistemului electoral este una înţeleaptă

Sindicatele: Decizia Parlamentului privind modificarea sistemului electoral este una înţeleaptă

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) consideră că decizia Parlamentului privind introducerea în Moldova a sistemului electoral mixt este una înţeleaptă şi o va susţine.

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a CNSM referitor la votarea în Parlament, în prima lectură, a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral.

În opinia sindicaliştilor, "această decizie înţeleaptă respectă atât voinţa cetăţenilor de reformare a clasei politice, cât şi nevoia de a obţine un consens politic cât mai larg". 

"Avem încredere că legea adoptată va fi votată în curând în lectură definitivă, iar noul sistem de vot pentru alegerea Parlamentului va intra în vigoare în această vară", se menţionează în document.

Autorii îndeamnă Parlamentul să continue dialogul cu societatea civilă pe subiectul sistemului de vot, pentru a explica pe larg ce înseamnă votul mixt şi în ce fel anume va aduce el schimbarea pe care cetăţenii o aşteaptă în politica moldovenească. 

"Ne dorim în acelaşi timp ca introducerea votului mixt să fie un pas şi către alte reforme politice de pe urma cărora să beneficieze întreaga societate", susţin sindicaliştii.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Liud 23 mai. 23:08

Если кто-то поддерживает изменение избирательной системы по модели Плахиша, это значит что этого кого-то, подкупили либо надавили на него, или же этот кто-то имеет родственные связи с Плахой, любые другие случаи по определению исключены.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load