Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un drapel-record al Victoriei, desfășurat de consiliul „Pentru Patria Liberă”, a unit poporul moldovenesc (VIDEO)

10 mai. 2017,, 17:20   Societate
2358 2

Pe 9 mai, în capitala Moldovei a fost desfășurată o copie record a Drapelului Victoriei, arborat în luna mai 1945 la Berlin deasupra Reichstagului.

Cu prilejul a 72 de ani de la Marea Victorie, acțiunea festivă a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și la Complexul Memorial „Eternitate”.

Participanții la acțiune au întins o pînză roșie gigantică, pe care au fost reproduse cu exactitate inscripțiile pe drapelul Diviziei de Infanterie nr. 150 a Armatei a 3-a a Primului Front Belarus, care a devenit, acum 72 de ani, Drapelul Victoriei.

Acțiunea festivă a fost desfășurată de către Consiliul Obștesc „Pentru Patria Liberă”, la care au aderat mii de locuitori ai Chișinăului. De asemenea, participanții la acțiune au purtat cea mai mare panglică a Sf. Gheorghe, cu lungimea de 200 de metri, din piața centrală a Chișinăului pînă la Memorial. În fruntea coloanei s-au aflat veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au mers în automobile retro.

„Drapelul Victoriei a consolidat societatea multinațională și multilingvă din Moldova. Datorită acestei acțiuni fără precedent am reușit să unim formațiunile de opoziție, organizații neguvernamentale, mii de locuitori ai capitalei, care au participat la acțiunea festivă și la marș fără drapele de partid. Pe toți ne-a unit Drapelul Victoriei. Și acest lucru e corect. Partide sînt multe, iar Patria e una”, a declarat Igor Tuleanțev, președintele Consiliului Obștesc „Pentru Patria Liberă”.

„Noi ținem minte și ne mîndrim cu eroismul lor. Le adresăm cuvinte de mulțumire veteranilor, care conduc marșul de sărbătoare. Ziua Victoriei a fost, este și va fi cea mai luminată sărbătoare pentru poporul moldovenesc”, a declarat liderul PCRM Vladimir Voronin.

„9 Mai este o sărbătoare mare pentru toți, indiferent de apartenența partinică sau națională. Această sărbătoare ne unește, pentru că noi sîntem moștenitorii Victoriei”, a declarat vicepreședintele „Partidului Nostru” Dmitrii Ciubașenco.

„Această zi pentru noi toți a fost și rămîne una dintre cele mai luminoase, festive și semnificative. În ea e puterea, spiritul și măreția oamenilor simpli, care în timpurile de răstriște s-au consolidat și și-au apărat Patria”, a declarat politicianul Oleg Topolnițkii.

Anterior, în ajunul Zilei Victoriei, Consiliul Obștesc „Pentru Patria Liberă” a organizat un raliu de amploare fără precedent „Pe drumurile Victoriei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?