Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A fost lansată campania „Reduceți Viteza – Fiecare viață contează”

10 mai. 2017,, 17:10   Societate
3157 0

Astăzi, în incinta Parlamentului Republicii Moldova s-a dat startul acțiunii Save lives - #SlowDown (Salvați vieți - #ReducețiViteza), notează NOI.md.

La campanie s-a alăturat și președintele Parlamentului, Andrian Candu, miniștri, deputați, diplomați și conducerea IGP, inclusiv Alexandru Pînzari.

Inspectoratul Național de Patrulare, prin acțiunea #SlowDown, urmărește atragerea atenției publice asupra problemei vitezei excesive, care este principalul factor de risc și prima cauză a deceselor și traumatismelor rezultate în urma accidentelor rutiere.

De asemenea, la eveniment a fost și o expoziție de desene ale copiilor, care reprezintă accidentele rutiere și consecințele acestora.

De menționat este faptul că membrii Parlamentului au lansat MANIFESTO # 4ROADSAFETY, solicitînd acțiuni urgente pentru a evita decesele de pe glob. Astfel, parlamentarii din întreaga lume sînt îndemnați să sprijine acțiunea. Fiind 3500 de persoane ucise în fiecare zi pe drumuri în întreaga lume, Manifestul #pentru siguranţa rutieră, emis de Rețeaua Globală a Legislatorilor de siguranță rutieră, evidențiază măsurile ce pot contribui la prevenirea acestor irosiri tragice de vieți umane pe toate drumurile din lume.

Lansat luni, 8 mai 2017, la Londra, ca parte a Săptămînii globale de siguranță rutieră a ONU, Manifestul pentru siguranţă rutieră a fost adoptat de un grup de membri importanți ai Parlamentului din Africa, Asia, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu, Statele Unite și Regatul Unit.

Campania are loc în cadrul Săptămînii Globale pentru Siguranța Rutieră a ONU în Republica Moldova și este organizată de Inspectoratul Național de Patrulare, Automobil Club din Moldova în colaborare cu Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, cu suportul Alianței Estice pentru Transport Sigur și Durabil (EASST), Federația Internațională de Automobilism (FIA), Organizația Mondială a Sănătății (WHO), ONU Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?