Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ministerul Economiei vrea să majoreze ponderea exporturilor în UE

10 mai. 2017,, 16:00   Economie
1718 0

Obiectivul principal al comerţului exterior al Moldovei în anul 2017 va fi majorarea ponderii exporturilor în ţările Uniunii Europene pînă la 80%.

O declaraţie în acest sens a făcut reprezentantul Ministerului Economiei Ilie Volovei miercuri, la ceremonia de inaugurare a Academiei pentru întreprinderile mici şi mijlocii cu potenţial de export.

El a menţionat că acest scop va fi atins prin majorarea exporturilor de produse animaliere, în special, de miere, dar şi prin majorarea cotelor pentru produse agricole precum mere, struguri şi prune.

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Mihai Bîlba, a menţionat că activitatea Academiei va consta în "consolidarea cooperării între stat şi sectorul privat, sporirea competitivităţii mărfurilor moldoveneşti pe pieţele UE, precum şi atragerea tinerilor în businessul real".

Potrivit lui, "graţie rolului CCI de coordonator, precum şi cooperării strînse cu experţii şi agenţii economici din UE, Moldova va putea obţine majorarea exporturilor în Uniunea Europeană".

Reprezentanta Delegaţiei UE în Moldova, Speranţa Olaru, a menţionat că în cadrul cooperării au fost deja atinse rezultate serioase. „Au fost deschise opt incubatoare de afaceri, orientate, în primul rînd, spre dezvoltarea afacerilor în mediul rural. Pînă la sfîrşitul anului 2017 se vor deschide alte două incubatoare. A fost lansat ghidul «Pas cu pas», care poate fi accesat uşor şi le prezintă oamenilor de afaceri, mai ales din domeniul agricol, condiţiile de activitate şi standardele pieţelor UE. La 13 mai, în Orăşelul european din Chişinău, persoanele interesate vor putea lua cunoştinţă de proiectele realizate de UE în Moldova, precum şi vor putea comunica cu experţii europeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?