X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, mulţumit de întîlnirea cu conducerea Dumei de Stat

10 mai. 2017,, 15:50   Politică
2561 2

Preşedintele Igor Dodon se arată mulţumit de întîlnirea cu conducerea Dumei de Stat a Rusiei şi cu liderii fracţiunilor parlamentare.

Întîlnirea a avut loc miercuri la Moscova. Despre aceasta demnitarul a scris pe pagina sa de Facebook.

"Am avut o întrevedere foarte bună cu preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin, cu adjunctul lui şi cu conducătorii tuturor fracţiunilor. Am apreciat înalt dinamica pozitivă a relaţiilor moldo-ruse din ultimele luni, în special în sfera comercial-economică şi cea a migranţilor moldoveni. Am subliniat că în prezent este în proces de completare şi pregătire pentru a fi semnat Acordul privind garanţiile sociale dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă", a menţionat Dodon.

Potrivit presei ruse, vorbind despre perspectivele reglementării transnistrene, Dodon a amintit că a avut deja două întrevederi cu conducerea Transnistriei. El şi-a exprimat speranţa că în timpul apropiat "vor fi şi alte întrevederi".

„Personal, am o atitudine constructivă faţă de conducerea regiunii. Trebuie să unim ţara, cred că toţi înţeleg acest lucru. Toţi înţeleg că acest lucru nu este simplu, căci acolo deja este o altă generaţie. Dar pas cu pas vom soluţiona problemele existente între locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului, pentru ca poziţiile să fie apropiate şi, la momentul oportun, cînd toţi vor fi pregătiţi, să luăm o decizie privind reglementarea politică", a remarcat preşedintele.

În cadrul întrevederii el a mai declarat că speră ca Moldova să obţină statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică în luna octombrie.

Dodon a menţionat că a fost luată decizia de a relua cooperarea deplină la nivelul fracţiunilor parlamentare.

„În pofida acţiunilor majorităţii parlamentare din Moldova, vom participa la toate activităţile din cadrul Adunării Interparlamentare a CSI şi a colaborării interparlamentare bilaterale. Am decis să reluăm, în acest an, activitatea grupurilor de prietenie dintre Moldova şi Rusia, care nu s-au întrunit de mai mult timp", a declarat preşedintele ţării. Vom avansa în scopul reluării parteneriatului strategic amplu între ţările noastre", a scris Dodon.

El nu a precizat despre cooperarea căror fracţiuni este vorba. Din partea Moldovei, la întrevedere au participat şi purtătorul de cuvînt al preşedintelui, Ion Ceban, preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, precum şi consilierul preşedintelui pentru politică externă, Andrei Neguţa, care săptămîna trecută a fost numit ambasador al Moldovei în Federaţia Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?