X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Elevii din Moldova vor fi transportaţi cu microbuze noi

10 mai. 2017,, 13:00   Societate
1809 0

Elevii mai multor şcoli din ţara noastră vor avea ocazia să fie transportaţi cu microbuze noi, 95 la număr, care au fost livrate la începutul săptămînii trecute. Toate acestea vor fi de model Renault Master TRABUS.

Flota de microbuze care va transporta elevii din localitățile izolate spre școli este formată din vehicule vopsite într-o culoare galbenă, au lămpi de semnalizare şi inscripţii speciale. Sub capotă sunt instalate propulsoare twin turbo dCi, care au un volum de 2.3 litri şi produc cîte 145 de cai putere.

Toate cele 95 de autovehicule au o lungime de 6.198 milimetri şi o înălţime de 2.470 milimetri. În habitaclu, din cele 17 locuri disponibile, inclusiv unul pentru şofer, 14 sunt dedicate elevilor.


Maşinile au fost adaptate pentru drumurile din ţara noastră şi dispun de: sistem Extended Grip (motricitate suplimentară pe suprafețe dificile), ABS cu asistență la frînarea de urgență (AFU), ESP adaptiv cu sistem antipatinare ASR, HSA (Hill Start Assist) – asistență la urcarea în rampă.

Printre altele, podeaua de la interior este antiderapantă, închiderea este centralizată/selectivă cu blocarea ușilor la demaraj, iar accesul la trape este automatizat.

Aceste autovehicule Renault Master TRABUS mai oferă un spaţiu de peste 65 de cm pentru picioarele pasagerilor, aer condiţionat în întreg habitaclul, iar fiecare elev va putea folosi un sistem de iluminare individuală pentru ca să poată citi confortabil în timpul deplasării, de exemplu.

Noile microbuze sunt o donaţie din partea Guvernului României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?