X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Propunere pentru Putin: introducerea taxei pentru copii puțini

10 mai. 2017,, 12:20   Externe
1561 1

În Rusia a fost propusă introducerea taxei pentru copii puțini. Paragraful corespunzător este preconizat să fie introdus în conceptul Legii federale „Cu privire la statutul familiilor cu mulți copii“, trimise spre examinare președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Documentul a fost elaborat de către directorul Institutului de Demografie, Migrație și Dezvoltare Regională, Iuri Crupnov, informează „Izvestia“. Taxele urmează să fie percepute de la familiile cu un copil și care nu au copii, dar nu din cauze medicale. Valoarea taxei nu a fost stabilită încă.

Documentul propune o serie de alte măsuri menite să sprijine familiile numeroase. În special, este preconizat să fie echivalată activitatea de creștere a copiilor cu vechimea în muncă. De asemenea, este planificat ca familiilor mari să le fie oferit dreptul de a li se elibera gratuit un lot de pămînt cu sisteme de comunicații și a le fi stabilite plăți lunare în valoare de la 25 la 100 de mii de ruble, în funcție de numărul de copii.

În document familia mare este definită ca „o familie completă, cu excepția cazurilor de deces al unuia dintre soți, care are au trei sau mai mulți copii (cel mai mic avînd vîrsta de pînă la 18 ani)“. De precizat că în prezent în Rusia sînt 6,5 la sută de asemenea familii. Totodată, în acestea cresc aproximativ 20 la sută din totalul copiilor din țară.

În aprilie, președintele adjunct al Dumei orașului Moscova Nicolai Gubenco a propus ca în capitală să fie introdusă taxa pentru persoanele înstărite, care nu au copii. „Fie că acestea vor fi copeici, dar aceste copeici vor fi cheltuite pentru membrii familiilor de pînă la 18 ani, pentru nevoile familiilor cu mulți copii“, a explicat el.

În URSS din anul 1941 pînă la destrămarea Uniunii a existat „taxa pentru celibatari, persoanele singure și cu familii mici“. Bărbații fără copii de la 20 pînă la 50 de ani și femeile căsătorite fără copii de la 20 pînă și 45 de ani erau obligate să plătească șase la sută din salariu statului. Exista excepția numai pentru acei care nu puteau avea copii din motive de sănătate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?