X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Investiții turcești de 2 milioane de euro, la Comrat

10 mai. 2017,, 12:40   Economie
2362 1

Turcia va investi 2 milioane de euro în construcţia la Comrat a hotelului „Chateau Comrat”.

Acest fapt a fost specificat în cadrul vizitei la Comrat a prim-miniștrilor Moldovei și Turciei, Pavel Filip şi Binali Yildirim, care au participat la ceremonia de aşezare a primei pietre la temelia hotelului „Chateau Comrat”.

Pavel Filip a declarat că astfel de exemple sînt cele mai bune instrumente de a convinge şi alte companii străine să investească în ţara noastră, contribuind inclusiv la dezvoltarea turismului.

„Mă bucur nespus că frumuseţea naturală a meleagurilor noastre şi ospitalitatea tradiţională a oamenilor care formează marea familie a poporului moldovenesc inspiră investitorii străini la idei şi proiecte frumoase”, a declarat el.

La rîndul său, Binali Yildirim a subliniat că investiţiile oamenilor de afaceri turci în Moldova au depăşit 300 mil. dolari.

„Hotelul a cărui temelie o punem astăzi este un exemplu al relaţiilor economice dintre Moldova şi Turcia, care sînt în creştere. Orice investiţie înseamnă crearea locurilor de muncă, ceea ce poate servi drept motivaţie pentru tineri să rămînă în ţară", a spus el.

Proiectul hotelului „Chateau Comrat” constituie o investiţie de 2 mil. euro a antreprenorilor turci şi se preconizează să fie finalizat în decurs de un an şi jumătate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?