Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Coreea de Nord acuză CIA că a încercat să-l asasineze pe Kim Jong-un

5 mai. 2017,, 20:00   Externe
4050 1

Guvernul de la Phenian susține, într-o declarație dată publicității, că liderul Kim Jong-un ar fi fost ținta unui atac în timpul unei ceremonii publice.

Coreea de Nord a acuzat CIA și Coreea de Sud că au pus la cale un plan pentru a-l asasina pe Kim Jong-un cu „substanțe biochimice”. O declarație a Ministerului pentru Securitatea Statului arată că „cele mai malefice forțe de pe Pămînt au pus la cale un plan vicios”, încercînd să-l asasineze pe Kim în timpul unui eveniment public în Phenian.

Oficialii spun că spioni ai unui grup terorist susținut de CIA și Coreea de Sud au intrat în țară încercând să-l omoare pe Kim și un atac antiterorist va începe imediat.

Declarația amenință că ultimul efort al „imperialiștilor americani” și al Sudului a „depășit orice limită”.

„Un grup terorist hidos, pe care CIA și serviciul național secret l-a înfiltrat în Coreea de Nord (DPRK) în urma unor pregătiri meticuloase pentru a comite terorism sponsorizat de stat împotriva liderului suprem al DPRK, folosindu-se de substnațe biochimice, a fost descoperit recent”.

De asemenea, guvernul nord-coreean susține că „agenții de informații corupte ideologic” au mituit un nord-coreean, pe nume Kim, transformându-l într-un terorist plin de ură și dorință de răzbunare față de liderul suprem.

Oficialii ar fi descoperit planul lui de a comite un atac terorist cu bombă împotriva dictatorului coreean în timpul evenimentelor de la Palatul Kumsusan și la parada militară din Phenian. „Ei i-au spus cp folosirea unor substanțe biochimice inclusiv radioactive și substanțe otrăvitoare este cea mai bună metodă, pentru că nu e nevoie de acces direct la țintă și are rezultate letale, care apar după șase sau 12 luni.

Apoi i-au dat 20.000 de dolari, în două ocazii și un transmițător-receptor prin satelit și l-au trimis acasă.

Presa nord-coreeană de stat care transmite întotdeauna amenințările guvernului nord-coreean au dat detalii despre așa-numitul plan, care nu a putut fi dus la bun sfârșit. „Criminalii care credeau că face așa ceva nu vor supraviețui pe pămîntul acesta niciun moment”, spunea postul KCNA, citat de The Independent.

Kim a organizat recent o paradă militară uriașă cu ocaiza Zilei Soarelui, la cea de-a 85 aniversare a armatei nord-coreene, care a sărbătorit cu cel mai mare exercițiu de artilerie organizat vreodată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?