X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Votat! Și proiectul socialiștilor trece de prima lectură

5 mai. 2017,, 17:44   Politică
4305 1

17.30 Proiectul de lege privind introducerea votului mixt, propus de deputații socialiști, a fost votat astăzi în prima lectură. Pentru adoptarea documentului s-au pronunțat 72 de deputați. Inițiativa prevede că 51 de deputați să fie aleși pe liste de partid, iar 50 în circumscripții teritoriale, dintre care cel puțin jumătate - 25 - să fie constituite în diasporă și în regiunea transnistreană, iar restul 25 în raioane și în municipiul Chișinău.

17:05 Deputații au luat o pauză, la solicitarea PSRM, care s-a întrunit în ședință după ce a fost votat proiectul privind votul uninominal. În Parlament a venit și președintele Igor Dodon, potrivit deputatului PSRM Ion Ceban.

17.00 Inițiativa legislativă a democraților cu privire la votul uninominal a fost adoptată astăzi în prima lectură cu 52 de voturi, notează NOI.md.

16:29 Deputații au început discuțiile pe marginea proiectului PSRM privind votul mixt.

15:20 Deputații au revenit în ședință. Aleșii poporului au început să dezbată proiectul privind votul uninominal.

14:40 Comisia juridică numiri și imunități a avizat pozitiv proiectul PDM, privind votul uninominal, iar proiectul privid votul mixt a fost avizat negativ.

14:00 După pauză deputații au votat pentru includerea pe ordinea de zi a proiectului PSRM privind votul mixt.

Ulterior deputații au luat din nou o pauză de o oră, pentru ca Comisia juridică numiri și imunități să dea aviz ambelor proiecte.

(Update 13:24) Deputații au votat pentru indlucerea pe ordinea de zi a proiectului privind votul uninominal. Deputații Partidului Liberal au părăsit plenul Parlamentului, iar socialiștii au cerut o pauză de 30 de minute.

(ora 13:15) Deputații s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință a Parlamentului.



Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus în dezbatere proiectul de lege privind votul uninominal, care a fost votat de majoritatea deputaților.

Potrivit unor surse, în Parlament s-ar afla și președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?