X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert, despre acoperirea prejudiciului cauzat de ninsoare

5 mai. 2017,, 13:15   Societate
1657 0

Guvernul va acorda asistență persoanelor, afectate de ninsoarea din 20-21 aprilie, inclusiv din Fondul de rezervă.

Anunțul a fost făcut de către Prim-ministrul Pavel Filip care a menționat că în prezent se estimează valoarea prejudiciului material cauzat de intemperie.

„Guvernul are dreptul să adopte decizii privind alocarea asistenței. Totodată, hotărîrea lui trebuie să fie formulată corect din punct de vedere al legislației fiscale în vigoare”, a spus corespondentului fostul angajat al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, consilier de stat de gradul I în Serviciul Fiscal Vladimir Sidorenco.

El susține că dacă în preambulul hotărîrii nu va fi stipulat că sumele se achită persoanelor fizice și juridice pentru recuperarea prejudiciului cauzat de o calamitate naturală sau cataclism acestea vor fi supuse impozitării în temei legale.

„Deoarece doar în această formulă, potrcivit punctului d3) al art. 20 al Codului Fiscal, aceste mijloace nu vor fi supuse impozitării”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit lui, dacă Guvernul consideră că ar fi necesar să califice plățile din Fondul de rezervă drept ajutor material atît pentru cetățeni, cît și pentru agenții economici, atunci autorii proiectului de hotărîre a Guvernului urmează să-și amintească că impozitul pe venit nu se percepe doar de la „ajutorul material obţinut de persoanele fizice din fondurile de rezervă ale Guvernului”.

„Anume așa sună punctul r) al art.20 al Codului Fiscal al Moldovei”, a reiterat specialistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?