X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

AIPA va informa agricultorii despre obţinerea subvenţiilor

5 mai. 2017,, 13:00   Economie
1695 0

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) va lansa o campanie amplă de socializare cu genericul "AIPA mai aproape de producătorii agricoli", pentru a-i informa pe agricultori despre posibilităţile de obţinere a subvenţiilor din partea statului.

Surse din cadrul AIPA au relatat că scopul campaniei este familiarizarea producătorilor agricoli cu prevederile Regulamentului de subvenţionare şi sporirea nivelului informării producătorilor agricoli cu privire la acordarea corectă a fondurilor de subvenţionare, precum şi extinderea accesului populaţiei la suportul financiar oferit de stat şi Uniunea Europeană.

Campania va include atît seminare de informare, cît şi alte instrumente de socializare, precum ateliere de lucru, mese rotunde, conferinţe tematice, flashmoburi, emisiuni televizate. Activităţile planificate vor viza susţinerea tinerilor producători agricoli şi a femeilor fermieri, asocierea în grupuri de producători, agricultura ecologică, importanţa asigurărilor în agricultură, susţinerea promovării producţiei autohtone.

Campania de socializare se va desfăşura în perioada mai-decembrie, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, cu susţinerea Programului de Asistenţă Tehnică ENPARD şi în colaborare cu reprezentanţi ai asociaţiilor de profil, direcţiilor raionale agricole, precum şi cu diverşi parteneri de dezvoltare.

Campania va demara odată cu aprobarea Regulamentului cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural pentru anii 2017-2021.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?