Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Vot în Congresul SUA în favoarea unor noi sancțiuni pentru Coreea de Nord

5 mai. 2017,, 10:50   Externe
1612 0

Cu un singur vot împotrivă și 419 pentru, Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a aprobat joi noi sancțiuni pentru Coreea de Nord, transmite AFP.

Legea respectivă urmează să intre în dezbaterea Senatului.
Administrația de la Washington va avea astfel la dispoziție "instrumente puternice pentru tăierea finanțării Coreei de Nord", prin abordarea celor care fac afaceri cu regimul de la Phenian, a declarat congresmanul Ed Royce, președintele comisiei pentru afaceri externe a Camerei.

Printre prevederile adoptate se numără interdicția de a opera în apele teritoriale americane sau de a acosta în porturile din SUA pentru navele nord-coreene sau ale țărilor care nu respectă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. De asemenea, se va interzice intrarea în Statele Unite a produselor pentru realizarea cărora s-a folosit munca silnică, iar Washingtonul va putea sancționa și persoanele străine care recurg la lucrători din Coreea de Nord.

Actul normativ cere administrației președintelui Donald Trump să se pronunțe în termen de 90 de zile asupra reintroducerii Coreei de Nord pe lista statelor care susțin terorismul, document din care fusese eliminată în 2008.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?