Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Popov, despre obiectivul primordial al lui Plahotniuc

5 mai. 2017,, 09:59   Politică
6795 7

Fostul viceministru de externe Andrei Popov susține că Vlad Plahotniuc aspiră, în continuare, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, comunică NOI.md.

Popov este de părere că scopul urmărit de PDM și de liderul acestei formațiuni este să obțină majoritatea parlamentară la alegerile din 2018, ca ulterior să fie desemnat în fruntea Guvernului.

„PDM, condus de această dată de un nou președinte, va urma planul pregătit și va încerca într-un fel sau altul să rămînă la guvernare după alegerile parlamentare din 2018. Aceasta este ipoteza mea. Cred că acest partid va rămîne la guvernare într-o configurație sau alta. Realizării acestui scop îi sînt dedicate resurse incomparabile cu ce au alte partide. PD are mai multe resurse și structuri. Planul PD este să obțină o nouă majoritate și după acele alegeri în baza noii majorități, nu neapărat toată formată din membrii PD-ului cu acte în regulă, dar și din deputați independenți aleși pe circumscripții, dl Plahotniuc să-și realizeze următoarea etapă în planul său - să devină prim-ministru al Republicii Moldova”, a explicat Popov în cadrul emisiunii „Important” de TVC 21.

Fostul democrat a mai remarcat că, spre deosebire de alți oameni de afaceri influenți din alte state, Vlad Plahotniuc are ambiții politice pronunțate.

„Cît va ține – după 2022 sau mai departe – este prematur să spunem. Eu nu comunic cu el de mai mult de un an, dar din tot ce văd, să devină premier este obiectivul lui primordial”, a adăugat Andrei Popov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?