Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procurorii ucraineni vor cere închisoare pe viaţă pentru Ianukovici

4 mai. 2017,, 20:00   Externe
3340 1

Procuratura militară ucraineană va cere o condamnare pe viaţă pentru Viktor Ianukovici, fost preşedinte al ţării, care este acuzat de înaltă trădare, a anunţat joi procurorul militar Ruslan Kravcenko, notează site-ul agenţiei Tass.

"Pedeapsa maximă - închisoarea pe viaţă", a spus procurorul atunci cînd a fost întrebat despre sentinţa probabilă pentru Ianukovici, dacă va fi găsit vinovat.

Ruslan Kravcenko a explicat că procuratura va cere condamnarea pe viaţă pentru fostul preşedinte pentru că acesta a refuzat să-şi recunoască vinovăţia în timpul anchetei dinainte de proces.

Anterior, un tribunal din Kiev a desfăşurat audieri preliminare în dosarul Ianukovici. Instanţa a permis participarea inculpatului în proces prin intermediul conexiunii video. Şedinţa de judecată a fost amînată pînă pe 18 mai.

Iuri Kirasir, avocatul lui Ianukovici, susţine că acţiunile procurorilor ucraineni sînt motivate politic.

Viktor Ianukovici, în vîrstă de 66 de ani, a fost preşedintele Ucrainei în perioada februarie 2010 – februarie 2014, ocupând şi funcţia de premier al Ucrainei de trei ori (noiembrie 2002 – decembrie 2004, decembrie 2004 – ianuarie 2005 şi august 2006 – decembrie 2007).

Ianukovici a fugit în Rusia după revolta proeuropeană din Maidan (Piaţa Independenţei) din 2014. Un an mai tîrziu, fostul şef de stat a fost acuzat de deturnarea fondurilor publice şi înaltă trădare, fiind pus pe lista persoanelor căutate la nivel internaţional.

Miercuri, Interpol a anunţat că Viktor Ianukovici a fost scos de pe lista persoanelor date în urmărire. Autorităţile din Ucraina au precizat că vor face apel împotriva acestei decizii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?