Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Investigația lui Chirtoacă: la ce întrebări trebuie să răspundă Gamrețchi și Grozavu

4 mai. 2017,, 14:00   Capitala
6201 0

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, va cere Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) să-i interogheze pe toţi participanţii la acordul privind amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că a aflat despre semnarea contractului cu compania austro-ungară "EME Parkleitsystem" "doar din plîngerile lor precum că Primăria încalcă condiţiile contractului".

"Compania afirmă că contractul a fost încheiat conform hotărîrii guvernului şi, dacă nu va fi respectat, va cere în instanţă despăgubiri în sumă de pînă la 200 mil. euro. Însă potrivit legii, primăria are dreptul să suspende executarea contractului în situaţii de forţă majoră. O asemenea situaţie este dosarul penal pornit de CNA la sfîrşitul lunii aprilie, precum şi acţiunea civilă depusă la Curtea Supremă de Justiţie. Încă nu este clar ce au semnat în decembrie 2015 viceprimarul Nistor Grozavu şi şeful Direcţiei municipale transport public, Igor Gamreţchi - proiectul acordului sau hotărîrea finală privind amenajarea parcărilor cu plată", a spus primarul, subliniind că el nu a fost informat despre aceasta.

Precizare: Primăria Chişinău a semnat un contract de parteneriat cu "EME Parkleitsystem" pe 3 decembrie 2015. Contractul prevede că partenerul privat va amenaja în oraş parcări cu plată, le va gestiona şi va obţine profit pe parcursul a 25 de ani, achitînd în bugetul orăşenesc 10% din venituri.

Proiectul a provocat discuţii aprinse atît în Consiliul Municipal, cît şi în societatea civilă. Drept motiv a servit reputaţia dubioasă a companiei "EME Parkleitsystem", despre care aproape că nimic nu se ştia. De asemenea, cei care se pronunţau împotriva proiectului erau îngrijoraţi de faptul că investiţiile în acest proiect veneau de la firme înregistrate în off-shore. Grozavu şi Gamreţchi au fost arestat de oamenii legii pentru abuz de serviciu la semnarea contractului. Primăria a suspendat contractul pe 2 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?