X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un șef de direcție al CNA, suspendat din funcție: ar fi implicat în scandalul cu alimentația din grădinițe

4 mai. 2017,, 11:38   Societate
5463 1

Direcţia generală securitate internă a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) iniţiat o anchetă de serviciu pe marginea informației potrivit căreia firma controlată de familia unui şef de direcţie din cadrul CNA a cîştigat licitaţii de peste 1,2 milioane de lei de la începutul acestui an, aprovizionînd mai multe grădiniţe din Chişinău cu produse alimentare.

Anunțul a fost făcut de CNA, care precizează că directorul a dispus suspendarea din funcţie a angajatului vizat în investigaţie pe perioada anchetei de serviciu, relatează NOI.md.

Potrivit unui material apărut astăzi pe portalul ZDG, firma controlată de familia unui şef de direcţie din cadrul CNA a cîştigat licitaţii de peste 1,2 milioane de lei de la începutul acestui an, aprovizionînd mai multe grădiniţe din Chişinău cu produse alimentare. Agentul economic şi-a făcut loc pe piaţă după ce, la sfîrşitul anului 2016, instituţia pe care acesta o reprezintă a participat la reţinerea a 23 de persoane, după gratii ajungînd, pe lîngă funcţionari, şi reprezentanţi ai unor firme care asigurau instituţiile publice, inclusiv grădiniţele, cu produse de calitate dubioasă. După reţineri, mai mulţi agenţi economici care figurau în dosarul penal au fost excluşi, direct sau indirect, din procesul de licitaţii, lăsînd cale deschisă pentru firma şefului de direcţie de la CNA către contracte cu statul.

23 de persoane sînt bănuite într-un dosar de aranjare a unor licitaţii privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcoli şi grădiniţe. Dintre acestea 16 au fost reţinute pentru 72 de ore şi escortate la sediul CNA pentru audieri. În dosar erau vizaţi atît funcţionari ai direcţiilor municipale educaţie ale Primăriei Chişinău, cît şi reprezentanţi ai unor agenţi economici, care, în ultimii ani, au cîştigat sute de contracte în valoare de zeci de milioane de lei cu instituţii de stat, livrînd produse alimentare în şcoli, grădiniţe sau spitale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?