X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

În Anglia a început invazia de omizi mortale (FOTO)

5 mai. 2017,, 02:00   Externe
6377 0

O locuitoare din Essex a relatat că pe fiecare pom din livada ei viețuiesc peste 500 de omizi periculoase Euproctis chrysorrhoea.

Jill Doubtfire, în vîrstă de 71 de ani, a descoperit pe gulerul său o omidă otrăvitoare Euproctis chrysorrhoea, a cărei atingere poate provoca erupție pe mîini, probleme de respirație și lăsa cicatrici pe piele. Potrivit spuselor femeii, după ce a suturat insecta de pe gît, ea voia să-și rupă literalmente pielea, comunică Life cu referire la Daily Mail.

Jill a relatat că în satul ei din Anglia este pur și simplu o invazie de omizi periculoase, care pot crește pînă la 38 mm în lungime. O simplă atingere a acestor insecte cu două milioane de peri mici și spinoși este suficientă pentru a provoaca o reacție momentană a pielii.



Pericolul acestor omizi constă în faptul că o simplă rafală de vînt poate sufla perii lor otrăvitori, care, dacă ajung în plămîni, provoacă inflamarea căilor respiratorii și pielii. Aceste omizi de obicei sînt de culoare gri-neagră cu ornament alb-roșu, un înveliș pilos lung. Ele se alimentează mai frecvent cu frunze de specii foioase, cum sînt stejarul, vișinul, prunul, mărul și părul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?