X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Absolvenţii universităţilor pot efectua un stagiu la bundestagul Germaniei

4 mai. 2017,, 09:15   Societate
1667 0

Absolvenţii universităţilor din Moldova care sînt interesaţi de politică şi au cunoştinţe bune de limba germană pot efectua un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat din Bundestagul Germaniei.

Surse din cadrul Ambasadei Germaniei la Chişinău au relatat că stagiul este posibil graţie programului anual de burse parlamentare al legislativului german.

Participanţilor la program li se oferă posibilitatea de a cunoaşte sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi de a acumula experienţă practică privind activitatea parlamentară. Scopul programului este de a aprofunda relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova.

Programul durează de la 1 martie pînă la 31 iulie 2018, participanţii beneficiind de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită şi asigurare

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1988 şi să posede cunoştinţe foarte bune de limbă germană. Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selecţie pot fi preluate de pe pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips.

Candidaţii vor fi invitaţi la toamnă la interviu la Ambasada Germaniei în Moldova.

Precizăm: Programul de burse germane în Moldova a fost lansat în 2008. La program au participat 28 de absolvenţi din Moldova, inclusiv doi foşti angajaţi ai agenţiei INFOTAG.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?