Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un şef de secţie din cadrul IGP, trimis în judecată pentru trei capete de acuzare

3 mai. 2017,, 14:45   Societate
1994 1

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui şef de secţie din cadrul Direcţiei operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații al IGP. Procurorii au reţinut în acţiunile acestuia trei capete de cauzare, printre care: punerea ilegală în circulaţie a drogurilor în proporții deosebit de mari, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi păstrarea ilegală a armelor de foc.

În concret, potrivit actului de inculpare, în intervalul lunilor decembrie 2016 – ianuarie 2017, inculpatul şi-a depăşit atribuţiile de serviciu, prin păstrarea şi înstrăinarea pe teritoriul capitalei a peste 382 grame de haşiş şi marijuană contra sumei de 680 euro. De asemenea, în cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia, a fost depistat şi ridicat un automat Kalashnikov funcţional. De notat că, legislaţia interzice procurarea, deţinerea, folosirea şi portul de către persoane fizice şi juridice, a armelor de foc automate, cu excepţia organelor cu competenţe în domeniul apărării naţionale, securităţii statului şi ordinii publice. Cu toate acestea, poliţistul nu a predat benevol pistolul mitralieră organilor competente ci l-a păstrat la domiciliu.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus ridicarea şi sechestrarea automobilului de model ”Volkswagen Cady”, utilizat de către inculpat în procesul comercializării drogurilor.

Din momentul reţinerii pînă în prezent, inculpatul se află în arest preventiv, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 15 ani închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?