Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mass-media: Racheta Coreii de Nord ar fi putut lovi Rusia

3 mai. 2017,, 20:00   Externe
5345 1

Coreea de Nord a efectuat, în urmă cu doar cîteva zile, un nou test balistic, care a eșuat.

Se pare însă că Phenianul ar fi detonat intenționat racheta lansată, deoarece aceasta se îndrepta către Rusia, relatează Daily Mail.

În ciuda avertizărilor din partea SUA și a comunității internaționale, regimul nord-corean a efectuat un nou test balistic. Racheta lansată ar fi parcurs aproximativ 40 de kilometri, iar apoi s-a prăbușit. La cîteva zile după acest test, apar noi informații. Se pare că racheta ar fi fost detonată de oficiali, deoarece a fost lansată în direcția Rusiei, scrie Daily Mail, care citează presa sud-coreeană. Astfel, racheta ar fi lovit un “un port din Rusia”.

“Din acest motiv, Coreea de Nord a detonat intenționat racheta”, scrie presa sud-coreană.

Mai mult, lansarea ar fi fost diferită față de celelalte, racheta fiind îndreptată în altă direcție. În urma acestor informații, oficialii ruși au pus în stare de alertă apărarea aeriană din teritoriile estice.

Dosarul nord-coreean a fost unul dintre subiectele dezbătute de Vladimir Putin și Donald Trump, care au discutat ieri la telefon. „Situația periculoasă din Peninsula Coreeană a fost discutată în detaliu. Vladimir Putin a făcut apel la reținere”, a anunțat Kremlinul.

Tensiunile din Peninsula Coreeană au atins cote alarmante în urma programului nuclear și de înarmare ale țării comuniste. Regimul comunist a lansat mai multe amenințări la adresa SUA, care au trimis mai multe nave de război în regiune. Recent, două avioane militare americane au luat parte la un exercițiu militar alături de forțele aeriene sud-coreene, ceea ce Washingtonul a spus că este o operațiune de rutină.

În plus, un vas american aflat în Peninsula Coreeană a fost escortat de cea mai mare navă de război a Japoniei, tot o manevră menită să avertizeze regimul de la Phenian, care amenință că va efectua un nou test nuclear. În plus, scutul american antirachetă din Coreea de Sud a devenit operațional, spre nemulțumirea Chinei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?