Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Departe de casă, un moldovean scrie o nouă filă în istoria sportului internațional

8 mai. 2017,, 11:00   Societate
4495 0

Un tînăr sportiv originar din Taraclia, Nicolai Ceban, chiar și la mii de kilometri de casă nu ezită să își urmeze visul și să ducă faima țării noastre peste hotare.

Nicolai își face studiile la Universitatea din Kansas, unde a primit o bursă deplină pentru munca depusă. Niciodată un a ezitat să își urmeze visul și să lupte pentru a-l vedea realizat.



Recent acesta a stabilit un nou record național al Republicii Moldova la aruncarea greutății, depășind recordul precedent, stabilit în anul 2000, cu 50 cm.

Înainte de a ajunge în SUA, s-a antrenat alături de nume sonore pentru sportul moldovenesc, precum: Zalina și Serghei Marghiev, el fiind discipol al lui Soslan Marghiev.



A reprezentat Moldova la Campionatul Lumii pentru juniori în 2014, unde a stabilit un nou record pentru juniori la aruncarea discului.

În 2015, a reprezentat Moldova la Jocurile Europene de la Baku, unde a cîștigat medalia de argint.

Nicolai are înregistrate în palmaresul său trei recorduri naționale la aruncarea discului și patru la aruncarea greutății.

În prezent el deține titlul de campion al Conferinței Big XII. Iar în SUA a reușit să se claseze pe locul 7 printre cei mai buni studenți la aruncarea greutății.



Trecînd în revistă toate performanțele sportivului moldovean, putem spune cu certitudine că Nicolai Ceban este un exemplu viu că atunci cînd muncești orice vis poate deveni realitate.







0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?