Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Mărfuri în valoare de circa 400 de mii de lei, reținute în nordul țării

3 mai. 2017,, 11:50   Societate
3837 0

Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii au anihilat o schemă de introducere ilegală în țară a mărfurilor de larg consum, în proporții deosebit de mari.

Pe acest caz este documentat un locuitor al or. Rîșcani, care organiza procurarea bunurilor nedeclarate și gestiona lanțul logistic.

Potrivit informațiilor deținute de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, persoana implicată introducea bunurile pe teritoriul Republicii Moldova prin eludarea controlului vamal sau tăinurea de la acesta. Mărfurile erau destinate comercializării în punctele comerciale din or. Rîșcani, fără întocmirea vreunor documente fiscale.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor operate la punctele comerciale deținute de către contravenient, angajații vamali au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum în asortiment, a căror valoare consolidată se estimează la circa 400 de mii de lei. Este de menționat că bunurile erau introduse în țară în proporții relativ medii, astfel încît valoarea acestora să nu depășească 100 de mii de lei, iar în cazul depistării de către organele de control, contravenientul riscă doar aplicarea unei amenzi și reținerea bunurilor.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii încălcărilor menționate și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?