Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

„Real” a redus la zero șansele „Atletico” de a ieși în finală (VIDEO)

3 mai. 2017,, 11:20   Sport
5254 0

În semifinala Ligii Campionilor (LC) s-au întîlnit două cluburi de fotbal, ambele de la Madrid.


În meciul care a avut loc în seara zilei de 2 mai, pe stadionul „Santiago Bernabeu”, „ReaL” i-a zdrobit pe „saltele” (porecla jucătorilor din clubul „Atletico” – nota red.) cu un scor de 3:0. Toate golurile din acest meci au fost marcate de vedeta „clubului regal” Cristiano Ronaldo, relatează NOI.md.

Pe parcursul ultimilor trei ani „Real” și „Atletico” s-au întîlnit de două ori în finala Ligii Campionilor, unde norocul a surîs „clubului regal”. În acest an ei au avut o șansă să se întîlnească în semifinală și suporterii au anticipat o luptă crîncenă, demnă de meciul final. Cu toate acestea, primul meci în semifinală a arătat superioritatea covîrșitoare a clubului „Real” față de rivalul principial. Gazdele au creat în minutul 10 un atac, în timpul căruia jucătorii de la „Real” au trimis în careul de penalizare al adversarilor cîteva șuturi periculoase. Unul dintre ele, efectuat de jucătorul brazilianul Marcelo, și-a atins scopul. Ronaldo a cîștigat „duelul“ contra fundașului „Atletico” Stefan Savic și a înscris cu capul în poarta lui Oblak.



Înainte de plecarea echipelor în pauză, cele mai mari șanse de a se face remarcați le-au avut jucătorii clubului „Real”, care nu au avut noroc suficient pentru a-și consolida avantajul în prima repriză. Oaspeții, la rîndul lor, după un gol ratat, au trecut la apărare și au sperat că arbitrul le va oferi posibilitatea de a aplica o lovitură din poziția standard în direcția porții „Real” sau un contraatac de succes. Speranțele lor ar putea să se justifice în minutul 32, cînd arbitrul britanic Martin Atkinson le-a permis o lovitură liberă de la 25 de metri de la poarta goalkeeperului „galacticilor” Keylor Navas. De minge s-a apropiat fotbalistul belgian al „Atletico” Yannick Ferreira Carrasco, care a decis să nu înscrie direct în poartă, ci să paseze unui partener. La cîțiva metri de zona clubului „Real” s-a înrădăcinat jucătorul „Atletico” Diego Godin, care a trimis mingea peste poartă.

Partea majoră a reprizei a doua constituie lupta tactică între jucătorii ambelor echipe, căutînd să profite de cele mai importante zone ale terenului pentru a efectua atacuri periculoase. Această luptă i-a ostenit pe oaspeți, care în minutul 73 au ratat al doilea gol în propria poartă. Legionarul francez al echipei „Real” Karim Benzema a trecut prin centrul terenului, păcălindu-l pe unul dintre fundașii „Atletico”, și i-a transmis balonul lui Ronaldo. Vedeta portugheză a trimis imediat mingea pe o traiectorie parabolica, lăsînd goalkeeperul oaspeților fără ocupație. „Saltelele” au fost complet demoralizate după hat-trickul lui Ronaldo, care în minutul 86 a marcat următorul gol din locul din care, de obicei, se aplică penaltiurile. Această acaparare a porții i-a permis atacantului „Real”, care a marcat 10 goluri în 11 partide, să concureze pentru primul loc în clasamentul marcatorilor Ligii Campionilor din acest sezon.

Scorul de 3:0 oferă „Atletico” slabe șanse de a ajunge în finala Ligii Campionilor. Meciul retur al acestor echipe va avea loc la 10 mai pe stadionul „Vicente Calderon“. Pentru cea de-a doua „foaie” în finală vor concura „Monaco” și „Juventus”, primul meci de semifinala dintre ele va avea loc miercuri, 3 mai, seara.

Precizăm că Liga Campionilor este cel mai prestigios turneu printre cluburile de fotbal din Europa. Actualul sezon al Ligii Campionilor este al 62-lea din istoria turneului organizat sub egida UEFA. Actualul deținător al trofeului Ligii Campionilor este clubul „Real Madrid”. Finala Ligii Campionilor din acest an va avea loc la 3 iunie pe stadionul „Millenium“ de la Cardiff (Țara Galilor, Marea Britanie).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?