X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Ce promisiune i-a făcut Joseph Daul Maiei Sandu

3 mai. 2017,, 10:17   Politică
3440 2

În contextul vizitei întreprinse la Bruxelles, liderul PAS, Maia Sandu, și cel al platformei „DA”, Andrei Năstase, au avut o întrevedere cu președintele Partidului Popular European, notează NOI.md.

Discuțiile purtate cu Joseph Daul s-au axat pe intenția guvernării de a introduce votul uninominal. Potrivit celor doi politicieni, oficialul european și-a asumat angajamentul de a semnala instituțiilor europene „derapajele antidemocratice” care au loc în Republica Moldova.

„Domnia sa împărtășește îngrijorările noastre legate de schimbarea sistemului electoral și ne-a promis să alerteze oficiali şi instituţii europene despre pericolul degradării progresive a democraţiei din Republica Moldova. Parcursul nostru european este direct legat de menţinerea sistemului democratic şi construirea statului de drept”, a declarat Sandu în urma întrevederii cu Joseph Daul.

Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a menționat la rîndul său că temerile opoziției din Moldova sînt împărtășite și de oficialii europeni.

„Am discutat și tentativa eliminării din joc a opoziției democratice, capabile, ajunse la putere, să edifice un veritabil stat de drept, cu o economie funcțională benefică cetățeanului. Ne-a asigurat de sprijinul său și al Familiei Popular Europene, ne-a urat rezistență și succes în ceea ce facem”, a comentat Năstase.

Menționăm că cei doi lideri ai opoziției extraparlamentare efectuează o vizită la Bruxelles. Săptămîna trecută Andrei Năstase, Maia Sandu și Viorel Cibotaru au avut o vizită de lucru la Berlin, la invitația Fundației Konrad Adenauer.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?