X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Promovarea egalității de gen, discutată la Guvern

3 mai. 2017,, 09:30   Societate
1370 0

Promovarea egalității de gen a fost discutată de vicepremierul Gheorghe Brega și reprezentanta UN Women în Moldova, Ulziisuren Jamsran, notează NOI.md.

Potrivit vicepremierului, dezvoltarea și consolidarea solidarității familiale, bazate pe prietenie, afecțiune și susținere morală și materială a membrilor familiei, constituie un obiectiv de interes național, iar prevenirea și combaterea violenței în familie fac parte din politica integrată de ocrotire și susținere a familiei.

Totodată, în cadrul întrevederii Gheorghe Brega a accentuat importanța sprijinului tehnic oferit în scopul ajustării legislației din domeniu la angajamentele internaționale.

La rîndul său, Ulziisuren Jamsran a vorbit despre vizita planificată a directoarei executive UN Women și adjuncta secretarului general ONU, Phumzile Mlambo-Ngcuka, în Republica Moldova.

Obiectivul vizitei este intensificarea parteneriatul stabilit de UN Women cu Guvernul, Parlamentul, societatea civilă și cu donatorii și comunitatea internațională, pentru a întări poziția oficiului de țară UN Women ca lider în soluții inovatoare pentru avansarea egalității de gen și abilitarea femeilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?