X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Zeci de angajaţi sînt responsabili de curăţenia în transportul public

2 mai. 2017,, 18:00   Capitala
2760 3

Ne bucurăm cînd în autobuze şi troleibuze este curat, dar puţini ştiu cît de dificil este pentru funcţionari să le menţină într-o stare bună.

În fiecare noapte, zeci de muncitori de la Regia Transport Electric şi Parcul Urban de Autobuze lustruiesc vehiculele pentru ca acestea să iasă pe linii curate lună.

La Regia Transport Electric din Chişinău sînt 18 muncitori angajaţi special pentru a face curăţenie în troleibuze. Eugenia Moscovciuc lucrează în acest domeniu de aproape două decenii. Nu are o muncă tocmai uşoară, dar reuşeşte să facă faţă tuturor provocărilor.

"S-a întîmplat aşa i-a fost la un copil rău şi a vomitat pe scaun. Copilul nu este vinovat. Se întîmplă aşa. Ne străduim să fie curat", a afirmat angajata a Regiei Transport Electric Chişinău, Eugenia Moscovciuc.

Cea mai multă mizerie se adună în transport de sărbători.

"Ziua se mai controlează, mai vede lumea, dar seara, cu mutl sînt mai murdare. Mai ales cele care vin mai tîrziu, acelea sînt mai murdare tot timpul".

"Zilnic avem 20 de unităţi care sînt supuse unei spălări generale mai aprofundate unde sunt aspirate scaunele, spălate, scaunele la fel, chiar sînt demontate capacele tehnologice din salon. Să ştiţi că asta nu o facem înainte de sărbători, o facem permanent, zilnic. Plouă, ninge, ăsta e procesul, asta ne e munca", a afirmat şeful serviciului reparaţia troleibuzelor, Sergiu Babii.

Pentru curăţarea troleibuzelor întreprinderea alocă anual în jur de 100 de mii de lei. Şi în autobuze se face ordine în fiecare noapte. Vehiculele sînt lustruite la o spălătorie specială amenajată pe teritoriul parcului.

Responsabilitatea cea mai mare le revine însă celor 20 de angajaţi ai parcului. Muncitorii trebuie să spele habitaclul vehiculelor.

"La sfîrşitul zilei e murdar. Ştergem praful, scaunele, spălăm în salon. Să nu se mărcărească oamenii cînd s-or duce la lucru".

"Spălăm podeaua. Pregătim autobuzele pentru mâne pentru rută. Să fie curate, plăcute la pasageri. Lumea la noi aşa e învăţată cineva să strîngă din urma lor".

Pentru dezinfectarea barelor, a scaunelor şi a mînerelor din autobuze, autorităţile au apelat la o firmă specializată. Serviciile companiei costă lunar 20 de mii de lei. Pe străzile din Chişinău circulă 300 de troleibuze şi peste 120 de autobuze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?