Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O angajată FBI s-a căsătorit cu un terorist ISIS

2 mai. 2017,, 22:00   Externe
2971 0

Un traducător FBI cu nivel de securitate top-secret a călătorit în Siria în 2014 și s-a căsătorit cu un terorist ISIS, pe care trebuia să-l investigheze, relatează CNN, potrivit digi24.ro.

Daniela Greene a mințit FBI-ul în legătură cu locul în care se deplasează și l-a avertizat pe noul soț că este în curs de investigare, potrivit dosarului instanțelor federale.

Bărbatul cu care s-a căsătorit Greene nu era un terorist obișnuit - este vorba despre Denis Cuspert, un rapper german transformat în recrutor ISIS, a cărui influență crescîndă l-a pus pe radarul autorităților de combatere a terorismului de pe două continente. În Germania, Cuspert a fost cunoscut după numele de scenă, Deso Dogg. În Siria, el era cunoscut sub numele de Abu Talha al-Almani. El l-a lăudat pe Osama bin Laden într-o melodie, l-a amenințat pe fostul președinte Barack Obama că „îi va tăia gîtul” și a apărut în videoclipuri de propagandă, inclusiv unul în care ținea în mînă capul unui om.

La doar cîteva săptămîni de la căsătoria cu Cuspert, Greene și-a dat seama că a făcut o greșeală teribilă. A fugit înapoi în SUA, unde a fost imediat arestată și a fost de acord să coopereze cu autoritățile. A pledat vinovat la acuzația de mărturie mincinoasă într-un caz care implică terorism internațional și a fost condamnată la doi ani într-o închisoarea federală. A fost eliberată vara trecută.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?