X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La finele sezonului „Zarea” devansează clubul „Sheriff” (VIDEO)

2 mai. 2017,, 12:25   Sport
3873 0

Clubul de fotbal „Zarea”, după victoria pe teren propriu la Bălţi, continuă să fie lider în Divizia Naţională (DN).


Discipolii antrenorului principal al clubului „Zarea”, Vlad Goian, în etapa a 29-a a DN, au reuşit să-i învingă pe adversarii din „Dinamo-Auto”, cu scorul de 3:2. Echipa din Bălţi, în patru etape pînă la finele sezonului, devansează clubul „Sheriff” cu un punct, comunică NOI.md.

Victoria pe teren propriu era importantă pentru fotbaliştii din „Zarea”, care în mod serios doreau să cîştige trofeul de campion al Diviziei Naţionale. În prima repriză cu „Dinamo-Auto” bălţenii nu au reuşit să-i bucure pe suporterii lor cu marcarea vreunui gol, dar au reuşit să execute „programul golurilor” în repriza a doua. Primul gol a fost marcat în poarta oaspeţilor din Bender de principalul golgheter al clubului „Zarea” în acest sezon, Igor Bugaiov, care, în minutul 55, l-a lăsat pe portarul echipei „Dinamo-Auto”, Alexandr Zveaghinţev, fără şanse de a riposta. Peste nouă minute succesul lui Bugaiov a fost fortificat de mijlocaşul clubului „Zarea” Igor Ţîgîrlaş. Fotbalistul a calculat corect traiectoria şutului şi l-a direcţionat în colţul îndepărtat al porţii adversarilor.

Fotbaliştii din Transnistria au trebuit imediat să-şi revadă jocul şi acest fapt a dat rezultate în minutul 70. Atacantul Constantin Mandricenco din “Dinamo-Auto”, fiind în apropierea careului de pedeapsă al clubului “Zarea”, a primit o pasă de la un coleg şi a direcţionat balonul în poarta lui Serghei Paşcenco. Şutul s-a dovedit a fi exact şi celor de la Bender le rămăsese doar 20 de minute pentru a stabili paritatea scorului. Acest scenariu însă nu făcea parte din planurile liderilor DN, care, graţie şutului exact al lui Vadim Raţ, și-au mărit avantajul. Intriga meciului a apărut după golul lui Vasile Jardan, în minutul 85, dar gazdele, în ultimele minute, au dominat pe teren şi nu le-au permis adversarilor să schimbe scorul de 3:2, care le-a lăsat să păstreze decalajul de un punct de la “Sheriff”.


Între timp, clubul tiraspolean a zdrobit echipa “Speranţa” cu scorul de 4:1 şi s-a ridicat pe poziţia a doua în clasamentul DN. Stranierul brazilian din “Sheriff” Ricardinho a marcat în poarta adversarilor un hat-trick şi în clasamentul marcatorilor s-a situat pe locul doi. În tot sezonul el a marcat 11 goluri, ceea ce este cu unul mai puţin decît ale colegului de club Josip Brezovec. Încă un gol în poarta clubului “Speranţa” a marcat Chiril Baiala, iar golul de prestigiu în poarta echipei “Sheriff” a fost marcat în ultimele minute ale meciului de Sergiu Postică.

Pe locul trei s-a plasat echipa “Milsami”, care a fost constrînsă să nu participe la manşa 29, din cauza numărului impar de echipe în campionat. Două puncte mai puţin are echipa din capitală “Dacia”, care a dispus pe teren propriu de adversarii din “Petrocub”, cu scorul de 1:0. Unicul gol a fost marcat în minutul 88 de stranierul “Daciei” Cheick Diarra. Clubul “Zimbru” încă într-un meci din etapa a 29-a a DN i-a zdrobit pe adversarii din “Academia”, cu scorul de 4:0, ceea ce i-a ajutat pe zimbri să reducă decalajul faţă de “Dacia”, care are la activ 14 puncte. „Zimbru”, mai curînd, se va menţine pe poziţia a cincea pînă la finele sezonului.

Meciurile etapei a 30-a a DN vor avea loc miercuri, 3 mai. Liderul DN, “Zarea”, va pleca în deplasare la Nisporeni, unde va juca cu clubul local “Speranţa”, iar “Sheriff” va duela cu “Petrocub”, “Dacia” se va strădui să obţină puncte în meciul cu “Academia”. “Milsami” va juca cu “Dinamo-Auto”, iar fotbaliştii din “Saxan” la Ungheni vor juca cu echipa omonimă. Actualul sezon al DN se va finaliza la 21 mai.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?