Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Autoritățile unei țări europene au blocat Wikipedia

30 apr. 2017,, 23:00   Externe
2624 1

Accesul la enciclopedia online Wikipedia este blocat în Turcia din cauza intrărilor care susțineau că țara sprijină terorismul, a informat duminică autoritatea pentru telecomunicații din această țară, citată de DPA.

"În pofida tuturor eforturilor, conținutul care susține în mod eronat că Turcia sprijină organizațiile teroriste nu a fost eliminat", a declarat autoritatea menționată într-o postare pe Twitter, adăugînd că în contextul în care o blocare selectivă a conținutului este imposibilă, accesarea întregii platforme a fost blocată.

Internauții au constatat cu surprindere sîmbătă că nu mai puteau accesa site-ul Wikipedia, faimos pentru intrările sale de tip enciclopedic pe o multitudine de subiecte.

Într-un mesaj primit de unii utilizatori se preciza că blocarea este o "măsura administrativă", deși nu există niciun ordin judecătoresc și nu a fost invocat niciun motiv în acest sens. Potrivit DPA, interdicția pare să afecteze intrările în orice limbă.

TurkeyBlocks, un grup de monitorizare care urmărește accesul la site-uri în Turcia, a confirmat că măsura a intrat în vigoare sîmbătă în jurul orei locale 8 dimineața (05.00 GMT).

Turcia blochează zeci de mii de site-uri, în trecut autoritățile din această țară restricționînd accesul la platforme precum YouTube și Twitter.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?