Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Rusia solicită mandat internațional de arestare pentru Iațeniuk

28 apr. 2017,, 23:00   Externe
2733 1

Rusia a trimis Secretariatului General al Interpolului solicitarea de a emite un mandat internațional de arestare pe numele fostul prim-ministru al Ucrainei Arseni Iațeniuk.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Kievul a primit copia adresării organelor de drept rusești de a fi dat în căutare internațională, în scopul arestării și extrădării ulterioare în Rusia a fostului prim-ministru al Ucrainei, liderul „Frontului Popular“ Arseni Iațeniuk.

În document se spune că solicitarea e pentru un mandat de arestare care a fost emis de Judecătoria orașului Essentuki, la 3 martie. Motiv pentru această decizie a servit acuzația Comitetului de Investigație al Rusiei împotriva lui Iațeniuk, cum că în timpul conflictului armat din Cecenia din 1994-1995 cetățeanul ucrainean a ucis cu pistolul automat 30 și a rănit 13 militari ruși.

Totodată, responsabili de la Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei au declarat că la 20 aprilie șeful instituției Arsen Avakov a scris o scrisoare oficială secretarului general al Interpolului Jürgen Stock, în care a povestit că Iațeniuk nu numai că nu a participat la conflictul armat, dar nu a fost niciodată în Cecenia. În anii 1994-1995, viitorul prim-ministru locuia și studia pe teritoriul Ucrainei.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a numit acuzațiile rusești „ evident absurde și categoric nefondate“.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?