X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Viceministru: Circa 80% dintre blocurile locative nu corespund noilor standarde

28 apr. 2017,, 12:00   Societate
1830 0

Circa 80% din blocurile locative din Moldova nu corespund noilor standarde, consideră viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Anatolie Zolotcov.

El a menţionat joi în cadrul seminarului internaţional "Dezvoltarea durabilă a locuinţelor şi aşezărilor umane", că "majoritatea blocurilor locative multietajate au fost construite pînă în anul 1993 şi acestea nu corespund normelor internaţionale de exploatare, precum şi normelor de eficienţă energetică".

Potrivit lui, "experţii au efectuat o analiză în comun cu Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru şi au elaborat un Plan de acţiuni. Activităţile acestui Plan vor fi supuse discuţiilor publice. În cazul realizării cu succes situaţia din fondul locativ din Moldova se va îmbunătăţi în mod semnificativ".

În cadrul discuţiilor experţii Comisiei Economice pentru Europa a ONU au prezentat recomandări pentru îmbunătăţirea fondului locativ. A doua sesiune a seminarului, va avea loc vineri, 28 aprilie. În cadrul seminarului experţii vor prezenta o analiză amplă a situaţiei din acest domeniu şi realizarea Planului de acţiuni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?